PowerYoga


Heleen Verdonk Counselling, Coaching & Poweryoga lessen

YogaHeleenVerdonk
CoachHeleenVerdonk

Wat is power yoga:


let op: i.v.m  maatregelen overheid : Tijdelijk geen lessen tot 19 januari 2021


Op you tube kun je een voorproefje nemen, echter, de live groepslessen zijn volledig afgestemd op de aanwezigen en mijn woordkeus minder technisch en aangepast aan het thema.


Protocol

 

Wanneer je een wat actiever type bent ( doener )en denkt dat Yoga saai is heb je nu de juiste yoga vorm gevonden!

 

"Poweryoga" en "easy poweryoga" zijn dynamische vormen van yoga.

Vloeiend, sierlijk en elke keer anders. De oefeningen gaan in één vloeiende beweging door, waardoor de spieren warm worden en je nog dieper in houdingen kunt komen.

 

Het gaat in mijn lessen geenszins om wie het het mooiste kan of wie het diepste in een houding komt, iedereen heeft tenslotte een eigen bouw en geschiedenis dus vergelijken is zinloos! Het is een heerlijk uur voor jezelf.

Je werkt aan je fysieke en mentale conditie.

 

Daarnaast bouw je een stevige "core" op, goed voor je lichaamshouding en onderhoud /  behoud van je rug!

 

Omdat ik als counsellor /coach ook werk met ademtechnieken, lichaamswerk en gedragspatronen kan ik wanneer daar behoefte aan is elementen van aanreiken en integreren in de  ( power )yoga.

 

 Mocht poweryoga voor jou te intens zijn of lijken dan is er  ook een " easy poweryoga" les op woensdagochtend.

De eerste les op vrijdagochtend zit tussen power en easy poweryoga in.

 

Easy poweryoga is een iets rustiger vorm van poweryoga, wel met de “flow” die voor deze vorm zo kenmerkend is. Je zou er als starter mee kunnen beginnen om het rustig op te bouwen, maar ook als liefhebber van poweryoga, als je een keer rustig wilt oefenen is de easy poweryoga een welkome alternatief, want easy poweryoga heeft wel dezelfde voordelen als de poweryoga.

De kracht, ontspanning, balans en ademhaling worden op dezelfde manier in de les verwerkt.

 

 Voor alle lessen geldt dat ik deze afstem op wie aanwezig is en in het moment voel wat waardevol is om aan te reiken.

Ook als je nog nooit eerder poweryoga hebt gedaan kun je in beide groepen instromen.

 

Easy poweryoga is ook zeer geschikt voor mensen met rugklachten, heupklachten of een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld fibromyalgie.

Binnen de les kan ik allerlei houdingvariaties aanreiken zodat iedereen voldaan naar huis gaat.

 

 

De voor mij belangrijke elementen in de "power" yoga voor de lessen:

 

Ademhaling - Bandha's - Warmte - Flow - Drishti

 

Ademhaling:

 

De ademhaling die we gebruiken tijdens de asana's heet ujjayi.

Het is een speciale manier van ademhalen die ik tijdens de les uitleg.

Adem is energie. Op het moment dat in een houding de adem niet vrij kan gaan betekent dit dat je over je grens van dat moment oefent en ook dat de energie niet vrij kan stromen. De kunst in de power yoga is leren luisteren naar je lichaam en een stap terug te doen wanneer de adem blokkeert.

De speciale Ujjayi ademhaling zorgt ervoor dat je veel energie opwekt tijdens de les, een effect dat je nog lang zult  navoelen.

 

Bandha's:

 

In elke houding activeer je de uddiyana en mula bandha. Dit doe je door de buikspieren net onder navel en het perineum zachtjes aan te spannen. De bandha's zorgen voor een ondersteuning en bescherming van de onderrug en verlengen de ruggengraat en maakt het bovenlichaam licht. Het aanspannen van de bandha's verschuift de aandacht naar de kern van je lichaam en bevordert in combinatie met de ujjayi ademhaling de focus in het moment.

Tijdens de lessen zal ik aandacht besteden aan het je leren activeren en gebruiken van je bandha's en je helpen ontdekken waar je bandha's zitten.

 

Warmte:

 

Door de krachtige bewegingen in de power-yoga wordt je lichaam warm en buigzaam. De warmte helpt je ook te transpireren. Transpireren helpt bij het loslaten van gifstoffen, ballast en overtollig vocht. Drink van tevoren veel water en ook na afloop, je zult tijdens de les waarschijnlijk flink wat vocht verliezen. Tijdens de les drink je alleen een slokje om de ergste dorst te lessen. Veel drinken tijdens de les betekent warmte verlies.

 

Flow:

 

Bij power yoga gaat elke houding vloeiend over in de volgende houding waarbij de ademhaling leidend is. Door flow ga je volledig op in wat je doet, je aandacht is gericht in het moment.

 

Drishti:

 

Drishti betekent het aandachtig richten van je blik, focussen zonder staren of fronsen, je kijkt naar een vast punt. Deze focus geeft je richting, je kunt je zelf waarnemen in de houding. Jezelf zien vrij van oordeel. Je geest is rustig in plaats van reactief.

 

Door Power yoga te beoefenen werk je aan geest en lichaam.

Het maakt je (mentaal) krachtig, flexibel en geeft je conditie.

 

Informatie

 

Contributie

 


 

tel: 06-41242147 of e-mail
Coaching Vlaardingen,  Counselling Vlaardingen, Counseling Vlaardingen,Coach Vlaardingen,poweryoga vlaardingen, yoga vlaardingen, flowyoga vlaardingen, actieve yoga vlaardingen, dynamische yoga vlaardingen, mindfulness vlaardingen persoonlijke groei vlaardingen, coaching Schiedam, coach Schiedam, counselling Schiedam, Counseling Schiedam, yoga schiedam, mindfulness based cognitieve therapie, mindfulness, ademtherapie, adembewustzijn, mindful yoga. Yoga Vlaardingen

©Heleen Verdonk - Castricumhoeve 14 - 3137RN - Vlaardingen - 06-41242147 - KvK 24408468 - BTWid: NL002026007B70