Nieuwsbrief


Heleen Verdonk Counselling, Coaching & Poweryoga lessen

YogaHeleenVerdonk
CoachHeleenVerdonk

Nieuwsbrief poweryoga fanuari 2019

 

 

 

 

 

 

Ontspanningsoefening MP3

 

 Ingesproken omschakeling van actie naar rust. ( WAV )

 

Het is al weer februari en voor de agenda betekent dit: Voorjaarsvakantie van 25 februari - 3 maart.

 

In eerdere nieuwsbrieven heb ik het er ook al eens over gehad, oefenen met zelfrespect. Soms is het goed hier weer eens aan herinnerd te worden.

 

Bij Power Yoga is het belangrijk de houding te zien als een manier om het lichaam te ontdekken en te ontplooien in plaats van het lichaam te dwingen snel een prestatie neer te zetten. In de natuur heeft alles zijn timing, alleen de mens kent haast. De bloei van een bloem is niet te forceren. Het is belangrijk om je ambities op je matje te laten gaan

en je te concentreren op het ontdekken en ontplooien van je lichaam en geest. Geweldloos. Hier en nu.

 

Power yoga beoefen je voor jezelf, met de aandacht naar binnen gekeerd. Je neemt je eigen grenzen en reactiepatronen waar - vrij van oordeel. Ieder lichaam heeft tenslotte een eigen bouw en geschiedenis en ook maakt iedereen verschillende dingen mee die van invloed kunnen zijn op je lichaam op een bepaald moment. Jezelf met een ander vergelijken is dan ook een zinloze bezigheid. Laat het oordeel over die ander en jezelf los.

 

Waar gaat het om in onze yogalessen:

 

*BEWUST ZIJN:  Ben je bewust van de verschillende houdingen/poses die je uitvoert en ervaar je gevoel daarbij. Het is alles behalve belangrijk hoe de poses die jij uitvoert eruit zien! Belangrijk is dat het goed voelt en dat je vrij kunt ademhalen.

 

*ADEMHALEN: Wanneer jij je focust op je ademhaling wordt je rustiger, stress neemt af en het rustig ademhalen heeft een kalmerend effect op je denken. Het bewust ademhalen tijdens het uitvoeren van de poses in de yogales, leert je op de juiste manier met je lichaam om te gaan. Als je niet vrij kunt ademen ben je te ver ineen houding en kan je energie niet stromen. Pas de houding aan zodat je weer vrij kunt ademhalen.

 

*VRIENDELIJKHEID: Jouw lichaam is jouw leven. Behandel het met respect, wees aardig voor je lichaam. Bij poweryoga gaat het niet om competitie: wie is de lenigste, wie voert de beweging het mooiste uit? Nee, luister naar je eigen lichaam!  Hoe kun je goed naar een ander luisteren als je niet in staat bent naar jezelf te luisteren?

Wees mild, laat je oordeel los en bewaar je innerlijke glimlach.

 

Wanneer je het gevecht met jezelf loslaat ontstaat er ruimte om vanuit mildheid en vriendelijkheid je lichaam te benaderen. Aandacht voor wat IS in plaats van oordelen over hoe het volgens jou zou moeten zijn.

 

Soms kun je er niet omheen, is een aandoening, beschadiging of blessure blijvend. Soms laat je lichaamsbouw bepaalde houdingen niet toe. Verzet van je mind levert verzet van je lichaam op. Wees nieuwsgierig naar de mogelijkheden die er wel zijn in plaats van te focussen op wat niet meer kan. Dat geeft veel meer flexibiliteit, plezier en ontspanning.

 

================

 

De nieuwe contributie ivm de BTW verhoging van 6% naar 9 %

 

Maandcontributie met recht op lessen inhalen was 40 euro en wordt: 41,50

Strippenkaart : abonnementsvorm 5 lessen in 8 weken, na 8 weken start de telling van de nieuwe kaart:

Was 58,= en wordt: 60,00 ( 30,= per maand )

Grote strippenkaart 10 lessen in 13 weken was 110,= en wordt 113,00  ( ca. 37,70 per maand )

Losse les was 12,50  blijft 12,50

 

 

 

Namaste, Heleen

 

 

tel: 06-41242147 of e-mail

 

Privacybeleid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©Heleen Verdonk - Castricumhoeve 14 - 3137RN - Vlaardingen - 06-41242147 - KvK 24408468 - NL179974786 B01